Yazmaktan Asla Vazgeçmeyin

Edebiyat Gazetesi olarak Alaska Yayınları’ndan çıkan Vahşet Ormanı kitabının yazarı Emre İmzalı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Emre Bey, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben Emre İmzalı. 32 yaşındayım. İstanbul’da yaşıyorum. Kadir Has Üniversitesi, İletişim Fakültesi, İletişim Tasarımı bölümü mezunuyum. Kitap okumayı, sokak hayvanlarını beslemeyi, film seyretmeyi çok severim. Ayrıca fanatik bir Beşiktaş taraftarıyım. Çalışkan ve sabırlı bir kişiliğim vardır.

Yazar Emre İmzalı

Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi kitap yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?

Ben kitap yazmaya başlamadan önce uzun metraj film senaryoları yazıyordum. İki tane uzun metraj film senaryom var. Zaten Vahşet Ormanı adlı romanım da bu senaryolardan biriydi. Sonrasında yaklaşık 20 - 25 sayfa ekleyip edebi bir yön verip onu romana çevirmiştim.

Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Her zamanki gibi ailem destek oldu. Ailem bu konuda benim hep yanımdaydı.

Vahşet Ormanı isimli kitabınız Alaska Yayınları’ndan çıktı, tebrik ederiz. Kitabınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

Kitabımda özellikle Flashbackler yani geriye, geçmişe dönüşler hikayenin yapı taşlarını oluşturuyor. Okuyucular kitabımı okurken Flashbackler onları çok şaşırtacak ve Flashbackleri çok beğenecekler. O yüzden kitabımı sonuna kadar okumalarını tavsiye ediyorum.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Başucu yazar ve kitabım yok. Ben yazar ayırt etmeksizin hemen hemen her kitabı okurum. Yazarların ve kitap okumanın hayatıma çok olumlu etkileri oldu. Hayal gücüm daha çok genişledi. Hayatta olaylara ve durumlara karşı bakış açım değişti. Daha fazla bilgilendim. Genel kültürüm daha da arttı.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Bir değil hatta iki tane var. Son bir senedir iki tane çocuk kitabı üzerinde çalışıyorum. Okuyucularımı bu defa içi mizah dolu birbirinden ayrı ama birbirinin devamı niteliğinde olan iki büyük macera bekliyor.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yazmaktan asla vazgeçmesinler.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447