Şiirin Olmazsa Olmazı Hasrettir

Edebiyat Gazetesi olarak Alaska Yayınları’ndan çıkan Gayrı Dünya Senin Olsun kitabının yazarı Ahmet Esenler ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
0

Merhaba Ahmet Bey, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben 1965 Kahramanmaraş Kuzucak köyü doğumluyum. İlk okulu köyüm Kuzucak'ta bitirdim. Kitabım da söylediğim gibi askere gidene kadar çobanlık yaptım. Askerden sonra inşaatta ve tekstil fabrikalarında çalıştım. İşçi emeklisiyim. Aktif olarak şuan inşaatta sıvacı olarak çalışmaktayım.2 oğlan 1 kız babasıyım ve her evladımdan 1 olmak üzere 3 torun sahibiyim. Okurlarıma saygılarımı sunarım.

Şair Ahmet Esenler

Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi kitap yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?

Ben ilk okuldan beri kendimce türkü söyler şiir yazardım. İyi bir okuyucuyumdur  ve özellikle çobanlık yaptığım yıllar bulduğum kitap, gazete, roman, tarih her türlü ayırt etmeksizin  okurdum. Biraz da sosyal yaşantım az olduğu için şiir yazardım ve dolayısıyla bu gün kitaplaştırmak kısmet oldu teşekkür ederim.

Sizce şiir nedir? Şiirde olmazsa olmaz dediğiniz öğeler var mı?

Şiir sevgidir. Gördüğün, dile getiremediğin, anlatamadığın duyguların yazılışıdır. Olmasa olmazı hasrettir, özlemektir, istemektir.

Şairlik sizin için ne ifade ediyor?

Az önce söylediğim gibi dile getiremediğimi yazmaktır.

Şiirlerinizin yer aldığı Gayrı Dünya Senin Olsun isimli kitabınız Alaska Yayınları’ndan çıktı, tebrik ederiz. Kitabınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

İşte kendimi  ifade edemediğim bir durum. Alaska yayınlarına teşekkür ederim. Bir çobanı veya inşaatçının şiirleri sürpriz olur diye düşünüyorum.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Aslında ben yukarıda dile getirmeye çalıştığım gibi tür seçme şansım olmadı elime geçen her kitabı okumaya çalıştım. Teşekkür ederim ama şu gün bile sosyal medyada Yunus'un, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin, Pir Sultan Abdal'ın, Karacaoğlan'ın, Dadaloğlan'ın yakın tarihimizdeki Necip Fazıl, Abdurrahim Karakoç, Mahsuni, Aşık Veysel gibi düşünürlerin ozanların ve bana yol gösterebilecek her deyişi okuyorum.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Kitabımdakiler yazdıklarımın bir kısmıydı. Çalışmaya gelince kısmet diyelim.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Okuyucularıma en samimi sevgilerimi sunar düşünce ve eleştirilerini beklerim. Teşekkür ederim.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447