Merhaba Alperen Yahya Bey, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Kendimi tanıdığımdan beri edebiyat benim için bir hobi ve yaşam kaynağı aynı zamanda da kendimi ifade ettiğim en büyük unsur.
Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi kitap yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?
Yazmaya ilk defa ortaokul sıralarında başladım ve zamanla başta şiir olmak üzere deneme ve roman denemeleri yaptım ve ilk şiir kitabım olan Mübrem-i Aşk’ı yayımladım. İçimi dökmek istediğim her dakika kitap olmasa dahi bir metin ya da bir kelime yazmak bile beni rahatlatmaya yeterli ne de olsa bir kelime bir cümleyi; bir cümle bir metni oluşturur.
Sizce şiir nedir? Şiirde olmazsa olmaz dediğiniz öğeler var mı?
Şiir benim için kısaca hayat demek, hayat ilhamla harmanlanırsa ortaya şiir belki de şiirler çıkar.
Şairlik sizin için ne ifade ediyor?
Tabiri uygunsa duyguları en iyi ifade eden edebi şahıs.
Şiirlerinizin yer aldığı Mübrem-i Aşk isimli kitabınız Alaska Yayınları’ndan çıktı, tebrik ederiz. Kitabınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?
Eserimde bir çok cinas, Osmanlıca sözcük ve kelime gizliliği mevcut, derinliğe inmek isterseniz kelimelerin bazılarına tersten bakın derim.
Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?
Şair olarak beni en çok etkileyen şahıs Cemal Süreya, roman yazarlarından ise Osamu Dazai ve Peyami Safa beni farklı bir boyuta taşıyor desem yalan olmaz. Başucu romanım Türk edebiyatında Peyami Safa’nın eseri olan Dokuzuncu Hariciye Koğuşu iken, Japon edebiyatında Osamu Dazai’nin İnsanlığımı Yitirirken eseridir.
Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?
Şiir kitabımdan sonra farklı edebi türlere yoğunlaşmayı çok istiyorum ve bir roman üzerinde çalışmaya başladığımı söyleyebilirim.
Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?
İlham için çok uzaklara gitmeye gerek yok yanınızdakileri iyi seçmeniz yeter.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder