Yazarlık Bir Keşif Yolculuğudur

Edebiyat Gazetesi olarak Alaska Yayınlarından çıkan Kayıp Anların İzinde kitabının yazarı Zühal Aktaş ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
0

Merhaba Zühal Hanım, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben Zühal Aktaş, 1970 Muş doğumluyum. 1985 yılından beri Balıkesir'de ailemle yaşıyorum. İki tane kızım var. İki yıllık Sosyal Bilimler ve 4 yıllık İşletme Fakültesi mezunuyum. İki yıl sınıf öğretmenliği yaptım. Daha sonra epilepsi hastası olduğum için mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Şu anda ev hanımıyım.

Yazar Zühal Aktaş

Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi kitap yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?

Yazma Yolculuğum çocukluk yıllarımda kitaplara olan merakımla başladı. O dönemlerde hayal dünyamı kaleme dökmek için sadece günlük defteri tutuyordum. Uzun yıllar sonra yazmayı hayatımın bir parçası haline getirdim. Çünkü(epilepsi hastalığımla)uzun yıllar mücadele ettim ve bu süreçte yazmak bana bir terapi hem de bir sığınak oldu.

Yazarlık sizin için ne ifade ediyor? 

Yazarlık benim için, bir keşif yolculuğudur. Kelimeler aracılığıyla kendi dünyamı ve başkalarının hikayelerini anlamlandırabilmektir. Bence yazarlık zamanın ötesine geçebilmek ve insanların yüreklerine dokunabilmek için bir fırsattır.

Okurun beğenisini kazanan Kayıp Anların İzinde isimli kitabınız Alaska Yayınları’ndan çıktı, tebrik ederiz. Kitaplarınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

Teşekkür ederim. Kitaplarımda okurlarımı geçmişle bugünün iç içe geçtiği duygusal bir yolculuk bekliyor. Ayrıca bazı bölümlerde okuyucuyu şaşırtacak sırlar, beklenmedik bağlantılar ve karakterlerin iç dünyasında keşfedilecek derinlikler bulunuyor. Bu sürprizler okuru hem duygusal hem de zihinsel olarak düşündürecek anlar yaratıyor.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Başucu yazar ve kitapları arasında Sabahattin Ali, Gülseren Buğdacıoğlu ve Ayşe Kulin yazarlarının kitaplarını okuyorum. Kitaplardan bahsedecek olursam Sabahattin Ali'den Kürk Mantolu Madonna ve şiirleri, Ayşe Kulin'in Geçmiş Anların Yolcusu Kitap seti  vb. Gülseren Buğdacıoğlu'nun Camdaki Kız gibi birçok kitapları okuyorum.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

"Kayıp Anların İzinde" adlı kitabım, hayatımın ve yazarlık serüvenimin bir yansımasıydı. Şu anda "Çınar Ağacının Kırık Dalları" üzerindeki eserim için çalışıyorum. Yazarlık benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir iyileşme keşif sürecidir.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Sevgili okurlarım kitabımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Her kelime, her satır sizlere ulaşabilmek ve sizlerin dünyasına bir parça dokunabilmek için yazıldı. Yazarken her birinizin farklı bir bakış açısına sahip olduğunu ve bu kitapla kendi iç yolculuğuna bir nebze dokunabilmeyi umduğunu düşündüm. Umarım yazdıklarım sizlere kendi hayatınızla ilgili bir şeyler keşfetme fırsatı verir ve kalbinizde iz bırakır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447